Hoe we evenwichtig hondenvoer samenstellen

100% Graanvrij

Het beste voor uw hond voor een kwiek en kwispelend leven, daar helpen we graag aan mee. Ons “Kwiek en Kwispel” assortiment is 100 % graanvrij. Waarom? Dat vertellen we u graag. Vaak worden granen als “vulmiddel” verwerkt in brokken, wat een goedkopere grondstof ook is. Op zichzelf zijn granen een goede koolhydraatbron. Alleen kunnen de meeste honden granen minder goed verteren. In de basis blijft de hond een carnivoor en verteert deze kwalitatieve dierlijke eiwitbronnen beter dan een hoog aandeel plantaardige eiwitten.

Graanvrij hondenvoer heeft als voordeel dat het bij overgevoelige honden de kans op een allergische reactie kan verkleinen aangezien granen in de top 3 staat van meest voorkomende allergische reacties of intoleranties.

Zijn granen dan slecht voor een hond? Als een hond geen last heeft van zijn spijsvertering of allergieën dan kan graan eten geen kwaad maar u kan zich ook de vraag stellen of dit het meest gezonde alternatief is. In sommige gevallen kunnen granen toch iets extra betekenen voor honden zoals bv. bij honden die heel actief zijn of aan sport doen, honden die zenuwachtig zijn,… 

Zoete aardappel in plaats van gewone aardappel. Als koolhydraatbron zijn de granen vervangen door zoete aardappel. Zoete aardappel bevat heel wat vitaminen en mineralen. Bovendien is de invloed op de bloedsuikerspiegel wat minder groot dan bij de gewone aardappel.

Het “Kwiek en Kwispel” assortiment bevat minimum 50 % vlees.

Door een uniek proces in de vleeskeuken van onze producent wordt vlees voorzichtig op circa 82ºC gekookt om de eiwitten te beschermen en een maximale verteerbaarheid en voedingswaarde voor het huisdier te garanderen. Met het gebruik van bijzondere technologie kunnen ze ook het vochtgehalte van het vers bereide vlees verlagen en steeds grotere hoeveelheden vers vlees opnemen.

Naast het verse vlees worden ook hoogwaardige oliën geproduceerd uit het verse vlees/vis om deze toe te voegen aan onze heerlijke recepten.

Het belang van een hoog % vers vlees.

Wat opvalt bij brokken met een hoog % vers vlees is vooral de verteerbaarheid maar ook de smakelijkheid van de brokken. Benieuwd of uw hond ook enthousiast wordt van onze brokken? Kom gerust langs in de winkel voor een gratis staaltje.

Moet ik afwisselen tussen de verschillende smaken?

In principe kan een hond zijn hele leven lang op dezelfde brok blijven maar soms is het noodzakelijk om toch eens te wisselen door bv. een kieskeurige eter. Door jarenlang dezelfde smaak te geven kan u zelf een allergie/intolerantie ontwikkelen. Daarom raden we dan ook aan om af en toe te wisselen tussen de verschillende smaken. Ook op vlak van snacks is het belangrijk om niet altijd dezelfde dierlijke eiwitbron te geven. 

Een greep uit ons aanbod:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Vul je gegevens in en ontvang een geschenkje voor de verjaardag van je favoriete huisdier.

Openingsuren feestdagen: open op 24 & 31 december van 09.00 u - 12.00 u
Gesloten: 25 december | 1 januari | 2 januari