Onze strategie spelletjes voor honden

Uitdaging, spel en plezier van Nina Ottoson

Naast onze verschillende hersenspelletjes, hebben we ook een aantal strategie spellen die je kunt huren om je hond uit te dagen. Onderstaande spelletjes speel je samen met je hond, je probeert samen bepaalde doelen te bereiken wat jullie band zal vergroten. 

Leen je voor het eerst een spelletje uit, dan krijg je een woordje uitleg. Nadien kan je het spelletje van jouw keuze reserveren. Schrijf je in om gebruik te maken van de speel-o-theek.

Duw op de knop, vul het formulier in
en test het uit

Chess

Moeilijkheidsgraad: 2

Doe in het bijzijn van uw hond in de beide buitenste laatjes een snoepje en sluit ze maar voor de helft. Laat hem zien hoe de afdekkingen worden verschoven. Op die manier zal hij het snoepje rap ontdekken en dus snel scoren.

De uitdaging voor je hond is om of zijn positie t.o.v. het spel te veranderen of om te leren de afdekking in een andere richting te bewegen.

Heeft je hond het spel met de kegels onder de knie dan kan je  de moeilijkheidsgraad opschroeven. Zet de kegels tussen de afdekkingen en verstop ook hier de snoepjes. De hond moet nu doorkrijgen dat hij eerst de kegels moet verwijderen om vervolgens de afdekkingen te kunnen bewegen.

Solitaire

Moeilijkheidsgraad: 1

Leg een snoepje in een kommetje en zet er een kegel bovenop. Til de kegel op en laat je hond zien wat eronder verstopt zit.

Nu moet je hond proberen om de kegel op te tillen om bij zijn beloning te kunnen
Herhaal deze oefening net zolang totdat je hond de kegel zonder problemen optilt en zijn snoepje te pakken krijgt.

Daag je hond opnieuw uit door een tweede kegel in het spel te brengen.
Zodra de hond dit heeft begrepen, kan je verdere onderdelen in het spel integreren.

FLIP & FUN

Moeilijkheidsgraad: 2

Leer je hond stap voor stap het spel verder te ontdekken. Begin met kommetjes waarbij een beloning volgt zonder dat de hond onderdelen moet bewegen.

De volgende stap is dat de kommetjes met het schuifelement steeds verder worden gesloten.  In een volgende fase worden kegeltjes geplaatst die de hond moet optillen. 

Eens het lukt kan je alle mogelijkheden met elkaar combineren om je hond verder uit te dagen. 

Gambling tower

Moeilijkheidsgraad: 2

Leg, in het bijzijn van je hond een paar droge snoepjes op de schijfjes. Leer je hond dat hij een beloning krijgt als hij de juiste schijfjes uit de toren trekt.  In het begin help je hem door te laten zien hoe hij het schijfje er aan het lusje kan uittrekken.

Eens je hond heeft begrepen hoe hij de snoepjes kan bemachtigen kan je meerdere schijfjes in het spel brengen.

Als hij probleemloos met alle drie schijfjes speelt kan je de moeilijkheidsgraad verder opschroeven.

Leg nu alleen op de tweede en/of derde verdieping een snoepje. Plaats alle schijfjes zodat je hond ook die zonder snoepje eruit trekt om bij zijn beloning te komen.

SPELEN EN PUZZELEN VOOR EEN MEER GELUKKIGE HOND

Daag jezelf en je hond uit!

Bij Kwiek en Kwispel een spel of puzzel huren of uitlenen heeft tal van voordelen. Om onze verschillende spellen uit te proberen hoef je enkel op onderstaande knop te duwen en je aan te melden.

schrijf je vandaag nog in voor onze uitleendienst of neem contact met ons op voor meer informatie!

Duw op de knop, vul het formulier in
en test het zelf uit
Video afspelen
Scroll naar boven

Vul uw gegevens in en schrijf je in voor onze speel-o-theek

Openingsuren feestdagen: open op 24 & 31 december van 09.00 u - 12.00 u
Gesloten: 25 december | 1 januari | 2 januari